20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Başvuruları Sona Eriyor

MEB tarafından Türkiye genelinde farklı illerde yer alan okullarda bulunan öğretmen açıklarının kapatılması adına farklı branşlarda 20 Bin öğretmen atamasının yapılacağı geçtiğimiz aylar içerisinde açıklanmıştı. Diğer yandan yapılan söz konusu açıklamalarla beraber adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını bekliyorlardı.

Şubat ayının son günlerinde yayımlanan söz konusu 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarına başvurular ise 2 Mart 2018 tarihinde başlamıştı. MEB tarafından yapılacak olan 20 bin öğretmen alımı ve alımlarla alakalı olarak detayları sizler için derledik.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURU SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı 20 bin öğretmen alımına başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 50 puan almış olmaları gerektiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre KPSS şartını taşıyn adayların kendi branşlarına göre tercihlerini yapabilecekleri ifade edildi.

MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre adaylar;Türkçe, Tarih, Sosyal Bilgiler, Türk Dili Ve Edebiyatı, Fen Bilimleri/Fen Ve Teknoloji, İlköğretim Matematik, Fizik, Matematik (Lise), Biyoloji,  Kimya, Rehberlik, Okul Öncesi Ve Sınıf Öğretmenliği, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Coğrafya alanlarında Kpssp121 Puan Türünden ve diğer yandan Rusça, Fransızca, Arapça, Almanca, Çince alanlarında ise KPSS P120 puan türünden kılavuz içerisinde yer alan diğer alanlara ise KPSS P10 puan türünden başvuruların yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ilanına başvuru yapacak öğretmen adayları başvurularını elektronik ortamda  (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr) web adresleri üzerinden yapabilecekler. Adaylar ayrıca söz konusu sına merkezi listesinde yer alan sınav merkezlerinden en fazla 5(beş) tanesini seçerek tercihlerini yapabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

MEB tarafından gerçekleştirilecek sözleşmeli öğretmen alımlarına tercih işlemleri 2 Mart 2018 tarihinde başladı ve başvuruların 8 Mart 2018 tarihine kadar alınacağı ifade edildi. 

Exit mobile version