Lisans ve Önlisans Mezunu 10 Bin Polis Alımı Yapılacak (9 Bin Erkek, Bin Kadın)

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 22. dönem POMEM için 10 bin polis alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu POMEM’lere polis alımı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 10 bin polis alımında kadınlara da kontenjan verileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra yayımlanan duyuruda 10 bin polis alım ilanının ne zaman yayımlanacağına ve alımların ne zaman yapılacağına ilişkin bir detay paylaşılmadı. 

ALIMLARIN PÖH OLARAK YAPILMASI TALEP EDİLİYOR

Yapılan bu duyurunun ardından adaylar polis alımlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar. Ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 10 bin polis alımının hangi branştan yapılacağı belirtilmedi. Buna göre adaylar polis alımının Polis Özel Harekat olarak yapılmasını talep ediyorlar. 

KADINLARA DA KONTENJAN VERİLECEK

Tüm bunların yanı sıra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 10 bin polis alımının Lisan ve Önlisans mezunu olarak yapılacağı ifade edildi. Buna göre 10 bin polis alımında Lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın alımı ve Önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın alımı yapılacaktır.

POLİS AKADEMİSİNDEN YAYIMLANAN DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version