21. Dönem POMEM Sonuçları Açıklandı: 10 Bin PÖH Alımı İçin Beklenti Arttı

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda 21. Dönem POMEM 13 bin polis alımı giriş sınavı sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Bunun ardından Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 21. Dönem Sınavını Asil Olarak Kazanmış Olup Askerde Olan Adaylar için de bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat alımı bekleyen adayların talepleri arttı. Konu ile ilgili olarak adaylar 10 bin PÖH alımının bir an önce yapılmasını talep ediyorlar. 

13 BİN POLİS ALIMI İÇİN YAYIMLANAN DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 13 bin polis alımı giriş sınavı sonuçlarına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “21.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verilmişti. 13 bin polis alımı giriş sınavı sonuçları için TIKLAYIN.

ADAYLARIN BEKLENTİLERİ ARTTI

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu duyuruların ardından adayların beklentileri arttı. Adaylar 2018 yılının ilk yarısında 10 bin PÖH alım ilanının yayımlanmasını talep ediyor. Bu kapsamda PÖH alımının yapılamasına ilişkin adaylar bir imza kampanyası başlattılar. Adaylar tarafından başlatılan imza kampanyasının detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Adaylar tarafından başlatılan imza kampanyasında Polis Özel Harekat alımlarının en az lise mezunu olarak yapılması, yaş şartının en yüksek seviyeye çıkarılması talepleri belirtilmiştir. Bunun yanı sıra aynı imza kampanyasında en az lise mezunu kadın adaylara da kontenjan verilmesi istendi. Konu ile ilgili olarak imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

İMZA KAMPANYASININ DETAYLARI

2018 Yılı Polis Özel Harekat Alımlarında ;

2016 yılı içerisinde yapılmış olan 19. Dönem Polis Özel Harekat alımlarındaki yani en az lise mezunu alımların devam ettirilmesini fakat bu şartlar içerisinden yaş sınırının cinsiyet gözetmeksizin çıkartılabileceği en yüksek seviyeye çıkartılmasını, yaş sınırını belirlerken 31 Aralık tarihinin değil 1 Ocak tarihinin baz alınmasını, en az lise mezunu bayan adaylara da maksimum sayıda kontenjan ayrılmasını,

Talep ediyoruz.

2018 Yılı Polis Özel Harekat Alımlarına İlişkin,

Vatanını, milletini, bayrağını savunmanın yaşı ve cinsiyeti olduğunu düşünmüyoruz.

15 Temmuz günü ve gecesi yaşımıza ve cinsiyetimize bakmadan meydanlara inerek, ardından 1 ay boyunca meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak neler yapabileceğimizi gösterdik. 

Bu hususlar dahilinde sız devlet büyüklerimizden gerekli olan düzenlemeleri yapacağınıza inanıyor,

Gerekenin yapılmasını arz ediyoruz.

Söz konusu imza kampanyasının detaylarına ulaşmak ve katkı sağlamak için “https://www.change.org/p/2017-polis-al%C4%B1mlar%C4%B1” bağlantı adresini tarayıcınızın adres satırına kopyalamanız gerekmektedir.

10 Polis Özel Harekat alımı hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak konu ile ilgili olarak bir gelişme olduğunda adayları sitemiz mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version