DGS Kontenjanları ve Başvuru Ücretleri Hakkında İmza Kampanyası Başlatıldı

Adaylar tarafından Dikey Geçiş Sınavı hakkında bir imza kampanyası başlatıldı. Binlerce kişi tarafından imzalanan kampanyada Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücretlerinin düşürülmesi ve kontenjanların arttırılması istendi.

Önlisans öğrencilerin lisans eğitimi geçişinin kolaylaştırılması için Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücretlerinin düşürülmesi talep edildi. Bunun yanı sıra söz konusu imza kampanyasında 90 TL olan sınav başvuru ücretinin düşürülmesi talep edildi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada içinde bulunulan vaziyetin maddi durumu olmayan öğrenciler için kötü bir tablo çizdiği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak başlatılan imza kampanyasının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İMZA KAMPANYASINDAKİ İFADELER

Başlatılan imza kampanyasında “Önlisans öğrencilerin lisans eğitimi geçişinin kolaylaştırılması gerekirken , kontenjanların düşürülmesi haksızlıktır. Ayrıca 90 TL ücreti olan bu sınavın çok pahalı olduğundan durumu olmayanlar için kötü . O Yüzden herkesten destek bekliyorum.

ÖSYM başkanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer bu konuda hassasiyet göstereceğinden eminiz. Saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi. 

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir açıklama yapıldığında veya bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamı üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. İmza kampanyasının detayları için “https://goo.gl/Eo8oLh” web adresini tarayıcınızın adres satırına kopyalayabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version