Dört Yılda Bir Öğretmenlere Mesleki Yeterlilik Sınavı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı’ eğitim fakültelerine gönderildi. 

Söz konusu taslak YÖK tarafından eğitim fakültelerine gönderildi. Fakültelere gönderilen taslağa göre öğretmenler için iki aşamalı not süreci öngörülüyor. Bu notlar ise MEB tarafından hazırlanan taslakta Performans Değerlendirme’ ve ‘Öğretmenlik Mesleği Yeterlilik Sınavı’ olarak yer alıyor.

MEBBİS ÜZERİNDEN PUANLAMA

Söz konusu taslakta ilkokuldan liseye tüm kademelerde okul müdürleri, veliler, öğrenciler, zümre öğretmenleri ve aynı okuldaki diğer meslektaşlarının ve kendisinin değerlendirmesine öğretmenlerin performans notunun verilmesi düşünülüyor. Öğretmenlere verilecek olan performans puanı yılda bir kez MEBBİS üzerinden yapılacaktır.

SINAV DA ETKİLİ OLACAK

Öğretmenlere verilecek olan performans notunda Öğretmenlik Mesleği Yeterlilikleri Sınavı da etkili olacak. Bu sınav yüzde 30 oranında etkili olacak. Değerlendirmeler sonucunda öğretmenlere 100’lük sisteme göre not verilecek.

A, B, C, D DÜZEYİ KATEGORİ OLACAK

Not sistemi A, B, C, D düzeylerine göre kategorilere ayrılacak. Puan başarı düzeyleri ise şöyle: 90-100 puan arasındakiler A düzeyi, 76-89 puan arasında olanlar B düzeyi, 60-75 puanı arasında olanlar C düzeyi, 0-59 puan arasında olanlar D düzeyi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version