Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ücretli Öğretmen Düzenlemesinde Son Durum

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenler düzenlemesi hakkında bazı bilgi paylaşımları yapılmıştı. Ücretli öğretmenler arasından 5 bininin sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilmelerine ilişkin düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmuştu ve düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü.

TBMM’ye sevk edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının İçeriği hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal da çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bu konu hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ve Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

540 GÜN SİGORTALILIK ŞARTI

Milli Eğitim Bakanlığının ücretli öğretmen düzenlemesine göre ek ders ücreti karşılığında Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmış olan ücretli öğretmenlerin en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek. Ancak sadece 5 bin ücretli öğretmen sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek. Bu istihdam için bazı şartlar belirlenecek ve bu atamalar yapılacak olan yazılı ve/veya sözlü sınav sonuçları kapsamında yapılacak.

97 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BULUNUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmen düzenlemesi ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük tarafından ücretli öğretmen sayısı açıklandı. Buna göre MEB’de 97 bin ücretli öğretmen görev yapıyor ancak bunlardan sadece 5 bini sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek. 

DİĞER FAKÜLTE MEZUNLARI YARARLANAMAYACAK

Bunun yanı sıra görüşmelerde MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de bir açıklama yaptı ve açıklamalarında ücretli öğretmen düzenlemesi kapsamında başvuruların 10 bini geçmeyeceğini ifade etti. Komisyonda başka fakülte mezunlarının da ücretli öğretmen düzenlemesinden yararlanıp yararlanmayacakları da görüşüldü. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in açıklamalarına göre öğretmenlik şartı olacak ve öğretmenlik mezunu olmayanlar bu düzenlemeden yararlanamayacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version