Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz 2018 Yılında Alınacak Toplam Öğretmen Sayısını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana’da bir okul açılışı törenine katıldı. Katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan öğretmen alımlarına ilişkin bazı bilgiler aktardı. 

‘BU YIL 25 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında geçmişten günümüze öğretmen atamalarını değerlendirdi. AK Parti döneminde 584 binin üzerinde öğretmenin atamasının yapıldığını ifade eden Bakan Yılmaz her 3 öğretmenden 2’sinin atanmış olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz konuşmasında 2018 yılı içerisinde yapılacak toplam öğretmen atamalarına da değindi ve başvuru süreci devam eden 20 bin öğretmen atamasına ek 5 bin öğretmen alınacağını dile getirdi. 

“Bu dönemde en büyük yatırımı öğretmenimize yaptık. 584 binin üzerinde öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Bugün gördüğümüz her 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. Şimdi dün ilana çıkıldı, 20 bin öğretmen daha alacağız ve bu alımla beraber ücretli öğretmenler arasında da bize 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olmak kaydıyla bir 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmeni eğitim ailemize kavuşturuyoruz. Bu sayı, bazı ülkelerin toplam kamu görevlisi sayısından da daha fazladır.”

‘ÖĞRETMEN DOLULUK YÜZDE 90’IN ÜZERİNE ÇIKTI’

Konuşmasında öğretmen alımları ile birlikte oluşan öğretmen doluluk oranına değinen Bakan Yılmaz, öğretmen doluluk oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını bildirdi. 

Doluluk oranlarını gelişmiş ülkelerin oranları kıyaslayan Bakan Yılmaz şu açıklamayı yaptı.

“Öğretmenlerde kişi başına düşen öğrenci sayısı, ilköğretimde 28’den 17’ye, ortaöğretimde de 18’den 13’e düştü. Bu değerle İngiltere, Japonya ve Güney Kore ile aynıyız, Fransa’dan daha iyiyiz. Her bölgede öğretmen doluluk oranı yüzde 90’nın üzerine çıktı. Eğer bugün biraz öğretmen eksikliği varsa İstanbul’da vardır”

‘İKİLİ EĞİTİMİ KALDIRACAĞIZ AÇIKLAMASI’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuşmasının sonunda ikili eğitim sisteminin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve ikili eğitimim kaldırılacağını vurguladı. 

“282 bin yeni derslik yaptık bizim dönemimizde. İkili eğitimi ortadan kaldırmak için 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. 47 bin derslikte şimdi yapılıyor, arada 11 bin eksik var onu da 1,5 yılda kapatıp ikili eğitimi kaldıracağız. Geçen yıl Adana’da 300 okulda ikili eğitim yapılırken bu yıl 200’e düşürüldü. 1 yılda 100’e yakın okulu Adana’ya kazandırdık”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın bakanım 2017 kpss puanı şartı kaldırılsn 12 yıldır çalışıyorum.