Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Merkezleri Güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin kılavuz yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda başvuruların nasıl yapılacağı ve öğretmen atamaları hakkında tüm detaylar belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuru kılavuzunda açıklama olarak “Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.000 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Söz konusu öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden yapacaklardır. Adaylar başvurularını yaparken sözlü sınav merkezi tercihinde de 5 adres sözlü sınav merkezi tercihi yapacaklardır.

BAŞVURU TAKVİMİ DETAYLARI

Adaylar 2 Mart 2018 ile 8 Mart 2018 tarihleri arasında ön başvurularını, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihleri alınacaktır. Bunun yanı sıra Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı da 16 Mart 2018 tarihinde yayımlanacaktır. Ayrıca adaylar 14 Nisan 2018 ile 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında sözlü sınava alınacaklardır. 

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı başvuru kılavuzunda bir güncelleme yapıldı. Yapılan açıklamada sözlü sınav merkezlerinin güncellendiği ifade edildi. Bu kapsamda güncellenmiş sözlü sınav merkezlerini adaylarla paylaşıyoruz:

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

1 – Adana

2 – Ankara

3 – Antalya

4 – Bursa

5 – Erzurum

6 – Gaziantep

7 – İstanbul

8 – İzmir

9 – Konya

10 – Malatya

11 – Muğla

12 – Sakarya

13 – Samsun

14 – Sivas

15 – Trabzon

16 – Van

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen listeye göre Afyon, Elazığ, Kayseri, Ordu illeri listeden çıkarıldı.