Öğretmen

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Kadro Dağılımı ve Başvuru Süreci !

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden 20 bin öğretmen alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre kadro dağılımı ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin öğretmen alımı kılavuzuna göre sözleşmeli 20 bin öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların yaptıkları başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru kılavuzunda belirtilen genel şartlar için TIKLAYIN.

BAŞVURU TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımına ilişkin ön başvuruların alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması 2 Mart 2018 ile 8 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ayrıca 16 Mart 2018 tarihinde adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri ilan edilecektir. Tüm bunların yanı sıra 14 Nisan 2018 tarihi ile 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında sözlü sınavlar gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra sözlü sınav sonuçlarının ilanı, sonuçlara ilişkin itiraz ve atama sürecine ilişkin diğer hususlar daha sonra http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını yukarıda belirttiğimiz tarihler arasında “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden başvuru yapacaklardır.

KADRO DAĞILIMI

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından ziyaretçilerimiz için en çok kontenjan ayrılan 5 branşı derlemiştik. Buna göre birinci sırada 3806 kontenjan ile sınıf öğretmenliği, ikinci sırada 2002 kontenjan ile İngilizce Öğretmenliği, üçüncü sırada 1907 kontenjan ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, dördüncü sırada 1676 kontenjan ile Okul Öncesi Öğretmenliği ve beşinci sırada 1453 kontenjan ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı kadro dağılımının detayları için TIKLAYIN.