Öğretmen

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alım İlanı Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 20 bin öğretmen alım ilanının çıktığı ifade edildi. Kamupersoneli.net olarak yaptığımız haberlerde öğretmen alımları için bu haftanın kritik olduğunu dünkü haberimizde ifade etmiştik ve beklenen ilan geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanına ilişkin detayları, sınav merkezlerini ve kontenjan dağılımını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

GENEL ŞARTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana ilişkin genel aşrtlar belirtilmiştir. Bu kapsamda başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları ve Türk olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra adayların mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmaları ve öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aranan şartlardandır.

Ayrıca yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmaları, 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmaları (KPSS’den en az 50 puan) ve 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr web adreslerinden sınav merkezi etrcihlerinden en fazla 5 tercih yaparak başvurularını yapacaklardır.

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda sözlü sınav merkezleri de belirtildi. Buna göre sözlü sınav merkezleri “Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Muğla, Ordu, Samsun, Sivas, Trabzon” şeklindedir.

Bir Yorum

  1. Biyoloji neden bu kadar düşük, dalga mı geçiyorlar nasıl bi iştir anlamadım gitti…

  2. Türkiyede Tarih yerin dibine sokuldu. Tarih denince herkesin aklına diziler geliyor. Bu nasıl bir anlayıştır böyle.

  3. Neye gore rakamlar merak ediyorum ihtiyaç duyulduğunu düşünmüyorum bazı bölümleri n bazıları ise çık düşük tarih okuduguma pişman değilim ama atanma durumum yok yine malesef eğer istatistikleri öncede n deseniz ben şuan İngiliz ce okurdum simdi okusam bitirince gene boşta kslirim neyin ne olacağı bilinmiyor Allah yardim etsin bana ve benim gibi lere

  4. Ne kamu yönetimi ne de iktisat okumaya gerek yok ama niye bu bölümler var ozaman …

  5. Ülkemizde Sanat Tarihi okumanın anlamı, değeri yok.Dört sene oku,formasyon al sonuç yürek acısı.

  6. Biz ne yapak arkadaslar sizde rakamlar hicte kotu degil biz muhendilsere yilda 2 kisi bile alim yapilmiyor

  7. din kültürüne bak vay arkadaş bu ülkede nasıl bir dinsizlik varsa hep ondan alınıyor ama her gün tecavüz hırsızlık haberleri eksik olmuyor

  8. Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar bilgisi olan var mı acaba ?

  9. Sosyoloji neden yok ne zaman açmayı düşünüyorsunuz sosyoloji mezunları çok magdur