Öğretmen Atamalarında Kritik Hafta! Kontenjan Arttırılacak Mı?

Öğretmen atamalarında kritik haftaya giriyoruz. Ücretli öğretmenlere kadro imkanı veren düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonunda bu hafta kesin olarak görüşülecek olup öte yandan da Şubat dönemi ilk atama duyurusunun yapılması bekleniyor.

Ücretli Öğretmene Kadro Düzenlemesi Komisyonda

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında görüşülmeye devam ediyor. Komisyon 20 Şubat’ta görüşmelere devam edecek.  Hafta içinde kesin olarak ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesi komisyondan geçmiş olacaktır. Maddelerde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı salı veya çarşamba günü belli olacaktır. İlgili tasarının da gelecek hafta meclis gündeminde olması bekleniyor.

Öğretmen Adayları İlanı Bekliyor

2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları 20 bin atama ilanın verilmesini beklerken diğer yandan da kontenjanların arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor. 2017 KPSS sonuçlarının ardından Eylül döneminde söz verilen 10 bin atamanın yapılmaması öğretmen adaylarının kontenjanlarının arttırılacağı yönünde beklentisini devam ettirmektedir. Talep tek seferde 40 bin atama ancak şu ana kadar 40 bin için olumlu bir haber gelmedi. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, öğretmen atamaları konusunda devreye girerse kontenjanların arttırılması mümkün olacaktır.

2018 yılında 30 binden fazla öğretmen ataması yapılacağı konuşuluyor ancak mülakatlar sebebiyle nasıl bir takvimle atamaların yapılacağı henüz belli değil. Mülakatlarla ilgili bir düzenleme beklentisi var ancak henüz nasıl bir yol izleneceği belli değil. Sonuç olarak öğretmen adayları atama ilanına kilitlenmiş durumdadır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version