Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde PÖH Alımları Ne Zaman Yapılacak? Lise Mezunu Adaylara Kontenjan Ayrılacak Mı?

Hatırlanacağı üzere Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu açıklamalarında 36 bin polis alımı yapılacağını aktarmıştı. 

Yapılacak bu polis alımlarının bir bölümü ise Polis Özel Harekat bünyesine yapılacağı biliniyor. 

Peki polis alımları ne zaman yapılacak? Alımlara sadece lisans ve önlisans mezunu adaylar mı başvuruda bulunabilecek yoksa lise mezunu adaylara da kontenjan verilecek mi? Konuya dair gelişmeleri haberimizde aktarıyoruz. 

PÖH ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımlarını Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yetiştirilen öğrenciler ile yapıyor. Yapılan bu alımlarda adaylar tarafından en dikkat çeken alanlardan birisi de Polis Özel Harekat kadrosu oluyor. Peki çok sayıda aday tarafından merakla beklenen PÖH alımları ne zaman yapılacak? İşte detaylar, 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek alımların yapılacağı tarihe ilişkin net bir bilgi verilmedi. Ancak ilanın yayımlanması için öngörülen tarih 21. dönem POMEM eğitimlerinin başlamasından sonra olarak tahmin ediliyor. 

LİSE MEZUNU ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK Mİ? 

Polis Özel Harekat alımlarına önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri biliniyor. Lise mezunu adaylar için net bilgi verilmezken alım yapılacak kadro sayısının belirli bir bölümünün lise mezunları için ayrılacağı öngörülüyor. 

Ayrıca adaylarda tarafından merak edilen bir diğer konu ise Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının olup olmayacağı. KPSS şartının olup olmayacağı ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

PEKİ SİZCE ŞARTLAR NASIL OLMALI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin yayımlanmasını binlerce aday bekliyor. Peki yayımlanacak polis alım ilanlarında yer alan şartlar nasıl olmalı? Lise mezunu adaylara kontenjan verilmeli mi? KPSS şartı aranmalı mı?

Sizlerde konuya ilişkin görüşlerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilir ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version