2018 Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Yüzbinlerce aday kamu kurum ve kuruluşlarında memur olma hayali kuruyor. Adaylar bu hayallerini gerçekleştirmek adına 2018 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuruda bulunacaklar ve açıklanan tarihlerde sınavlara katılacaklar. 

Peki binlerce adayın merakla beklediği 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar,

2018 KPSS TARİHLERİ ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANDI

Hatırlanacağı üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), geçtiğimiz aylarda 2018 yılına dair sınav takvimini yayımlamıştı. Söz konusu takvimde 2018 yılında yapılması planlanan sınavların başvuru ve yapılma tarihleri açıklanmıştı. 

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan sınav takviminde KPSS’ye ilişkin yer alan bilgileri siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

2018 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlete ait kurumlarda çalışmak isteyen binlerce aday 2018 yılında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavına dair tüm detayları merakla takip ediyorlar. Memur olma hayali kuran adaylara, 2018 KPSS başvuru ve sınav tarihlerine dair detaylar aktarıyoruz. 

2018 Lise KPSS Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre lise düzeyinden Kamu Personeli Seçme Sınavına katılacak adaylar başvurularını 3 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. 

ÖSYM tarafından yayımlanan bilgilerde lise mezunu adaylar başvurularını 2 hafta boyunca yapabilecekler. Lise mezunu adayların 2018 KPSS sınavına başvuruları ise 19 Temmuz tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında başvurularını herhangi bir nedenden dolayı yapamayan adaylara ise bir günlük ek başvuru süreci verilecek. 

Açıklanan başvuru tarihlerinde başvuruları yapamayan adaylar 9 Ağustos tarihinde bir günlük başvuru sürecinden faydalanabilecekler. Başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar ise sınav 7 Ekim tarihinde girecekler ve sınav sonuçları ise 8 Kasım tarihinde adaylara duyurulacak.

2018 Önlisans KPSS Ne Zaman?

Üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren kurumlarından mezun olan memur adayları ise 2018 KPSS’ye başvurularını 28 Ağustos tarihinde yapmaya başlayacaklar. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül tarihinde sona erecek. 

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre ise bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar 26 Eylül tarihinde bir günlük geç başvuru hakkından yararlanabilecekler. 

2018 Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 4 Kasım tarihinde düzenlenecek. Sınava giren adayların sonuçları ise 29 Kasım olarak yayımlandı. 

2018 Lisans KPSS Ne Zaman?

Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan adayların katılacağı 2018 Lisans KPSS başvuruları 10 Mayıs tarihinde başlayacak. Sınav başvuruları için lisans mezunu memur adaylarına 11 günlük bir süre verilecek ve 21 Mayıs tarihinde başvurular sona erecek. 

Bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar geç başvuru hakkında yararlanabilecekler ve  6 Haziran’da başvurularını yapabilecekler. 2018 yılı lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. 

Ayrıca, ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ise KPSS alan sınavları 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 2018 ÖABT için açıklanan tarih ise 5 Ağustos 2018.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version