Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Bin Öğretmen Alım İlanı Bekleniyor

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında 2018 yılı içinde kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde personel eksikliğini tamamlamak için kamu personeli alımı yapılacağını ifade etti. 

110 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım 2018 yılı içinde kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 110 bin personel alımının yapılacağını ifade etmişti. Bu alımların içinde Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alımı da yer alıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı Başbakan Yıldırım’ın belirttiği sayıda personel alımını gerçekleştirdi. DİB’in personel alımının gerçekleştirilmesi ile gözler diğer kurumlardan gelecek olan ilanlara çevrildi.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Bu konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının içinde Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin öğretmen alımı da bulunuyordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın 2017 yılı Aralık ayındaki açıklamalarından sonra öğretmen alımlarının Şubat ayında yapılacağı tahmin ediliyordu. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı yıl içindeki öğretmen alımlarını yıllardan beri Şubat ayında gerçekleştiriyor. Şubat ayı için beklenen ilan ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından doğrulandı.

ŞUBAT AYI İÇİNDE İLANA ÇIKILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bundan önce yaptığı açıklamalarında 20 bin öğretmen alımı için Şubat ayında ilana çıkılacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında “28 öğrenciye 1 öğretmen düşüyordu; şimdi 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. 584 bin öğretmene atama gerçekleşti. Şubat ayında yine ilana çıkıyoruz, önümüzdeki yıl 20 bin daha öğretmen ataması daha yapacağız” ifadelerine yer vermişti.

KONTENJAN ARTTIRIMI TALEBİ BULUNUYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Şubat ayında ilana çıkılacağını açıklaması üzerinde öğretmen adayları tarafından ilan büyük bir merakla beklenmeye başlandı. Bunun yanı sıra öğretmen adayları tarafından kontenjan sayısının yükseltilmesi talep edildi ancak MEB yetkilileri tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

5 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 20 bin öğretmen alımı açıklamasının yanı sıra ücretli öğretmenlere kadro verilmesine ilişkin açıklamaları bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında gerekli şartları sağlayan ücretli öğretmenlerin sözleşmeli olarak istihdam edileceğini de ifade etti. Ancak ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilmesine ilişkin sayı 5 bin ile sınırlı olacak. 

Ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak kadroya geçirilmesine ilişkin süreci kamupersoneli.net olarak yakından takip ediyoruz. Bu konuya ilişkin yaptığımız haberlerle ziyaretçilerimize ücretli öğretmen düzenlemesinin ayrıntılarını aktarıyoruz. 

Yaptığımız haberde ücretli öğretmen düzenlemesinin komisyonda hala görüşülmediğini belirtmiştik. Ancak bu düzenlemenin komisyonda birkaç gün içinde görüşüleceği bekleniyor. Ücretli öğretmen düzenlemesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz herhangi bir gelişmede ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version