CHP'li Vecdi Gündoğdu Soru Önergesi Verdi: EYT'lilerin Bir Defaya Mahsus Emekli Olması Sağlanacak Mı?

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesince CHP Milletvekili Gündoğdu Başbakan Binali Yıldırım’a Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları hakkında soru soruldu. 

CHP Milletvekili Gündoğdu soru önergesinde “Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.” ifadelerine yer verdi. CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu verdiği soru önergesinde giriş açıklamasını da yaptı. Vecdi Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

YAPILAN AÇIKLAMA

SORU ÖNERGESİNDEKİ SORULAR

– Ülkemizde son 5 yılda sosyal güvenlik harcamalarına genel bütçeden ayrılan pay ne kadardır, gelişmiş ülkelere göre kıyaslandığında ülkemiz ayrılan pay açısından Avrupa Birliği ülkeleri arasında kaçıncı sıradadır, genel bütçeden sosyal güvenlik harcamalarına ayrılan payın artırılması konusunda neler yapıyorsunuz?

–  Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen, emeklilik pirim günlerini tamamlamış olmasına rağmen sonradan yapılan düzenlemeyle getirilen yaş şartı nedeniyle emekli olamayanların bir defaya mahsus emekli olmasını sağlayacak mısınız?

– Yıllarda onuruyla hizmet etmiş emeklilerimizin ne kadarı kendi adına konut sahibi olmuştur, emeklilerimizin ne kadarı kendi konutunda ne kadarı kiracı olarak yaşamaktadır, emeklilerimizin gelir ve emekli maaşlarına göre konut sahibi olmaları için neler yapıyorsunuz?

– Tüm emeklilerimiz arasındaki maaş dengesizliğini ortadan kaldıracak emeklilerimiz arasındaki ücret barışını sağlayacak, maaş uçurumunu azaltacak hangi çalışmalar yapıyorsunuz bu kapsamda ne zaman, ne yapacaksınız?

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version