MHP'li Arzu Erdem'den POMEM Alımlarında KPSS ve Yaş Şartına İlişkin Soru Önergesi

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde MHP Milletvekili Arzu Erdem’in sorduğu soruların detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi veren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem soru önergesinde POMEM alımlarında yaş şartı, KPSS şartı Hepatit B sağlıklı taşıyıcıların elenmelerinin nedeni, kontenjan arttırılması ve ön lisans mezunu adaylara da hak verilmesi konuları hakkında sorular sordu. Arzu Erdem’in soruları ise şöyle oldu:

SORU ÖNERGESİNDEKİ SORULAR

1-) POMEM alımlarında Hepatit B sağlıklı taşıyıcı olan kişilerin 3 Ocak 2018 tarihi itibariyle elenmelerinin sebepleri nelerdir? 

2 – ) Hepatit B sağlıklı taşıyıcı olanlar askere alınmakta mıdır? Alınıyorsa polisliğe veya rütbeli askerliğe alınmaması arasındaki çelişkileri nelerdir? 

3 – ) Askere alınacak kadar sağlıklı bulunan gençlerimizin polis ve rütbeli asker alımlarında elenmesinin mağduriyete sebep olacağını düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu hususta Bakanlığınızda bir düzenlemeniz olacak mıdır? 

4 – ) POMEM alımlarında gün alma ibaresinin mağduriyete sebep olduğunu düşünüyor musunuz? Yaş şartı incelendiğinde mevcut şartların 29 yaşından gün alacak olan bir adayı 30 yaşında göstermekte olduğu hususunda düşünceleriniz nelerdir? Buradaki mantık hatasının giderilmesi için mevcut yaş şartını “30 yaşını aşmamış” şeklinde değiştirmeyi planlıyor musunuz? 

5 – ) Gönüllülük esası olan bir mesleğe alım şartı olan KPSS için bakanlığınızda bir esneklik planlanmakta mıdır? Lisans mezunları için 60, ön lisans mezunları için 70 olan KPSS şartının Anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaştığını düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bu hususta basıl bir çalışma yapmayı amaçlıyorsunuz?

6 – ) POMEM alımlarında gençlerimizin mağduriyetlerini gidermek adına önümüzdeki günlerde kontenjan artırma gibi bir çalışmanız olacak mıdır?

SORU ÖNERGESİ

MHP Milletvekili Arzu Erdem tarafından verilen soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından henüz yanıtlanmadı. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version