2018 Dikey Geçiş Sınavı ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans programlarından mezun veya mezun olacak adaylar eğitimlerine istedikleri lisans programında devam etmek adına ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavına katılacaklar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına katılacak adayların bilmeleri gereken tüm detayları Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

2018 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı aracılığıyla eğitimlerine üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinde devam etmek isteyen adaylar DGS’ye katılacaklar. Peki sınav çalışmalarına ara vermeden devam eden adaylar 2018 DGS başvurularını hangi tarihler arasında yapacaklar? İşte detaylar,

Dikey Geçiş Sınavına katılacak adaylar sınav başvurularına 16 Mayıs tarihinde yapmaya başlayacaklar. 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek başvuru sürecinde başvurularını yapamayan adaylara ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bir günlük geç başvuru hakkı tanıyacak. 

Belirtilen tarihler arasında sınav başvurusunu yapamayan adaylara 6 Haziran’da geç başvuru hakkında başvurularını yapabilecekler. 

DİKEY GEÇİŞ SINAVI HAZİRAN AYINDA YAPILACAK

2018 yılı sınav takvimine göre eğitimlerine lisans programlarında devam etmek isteyen adaylar basamak olarak gördükleri Dikey Geçiş Sınavına 8 Temmuz tarihinde girecekler. 

ÖSYM tarafından 81 il merkezinde gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınav sonuçlarının ise 2 Ağustos tarihinde açıklanacağı duyuruldu.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version