Ekpss

EKPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak ? Kura İçin Başvurular Ne Zaman Alınacak?

Engelli memur adayları EKPSS’ye katılarak aldıkları puanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının açık pozisyonlarına atanıyorlar. Bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yapmıştı ve açıklamasında 2018 yılı içinde 5 bin engelli atamasının yapılacağını da ifade etmişti.

Tüm bunların yanı sıra EKPSS yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirildi. Buna göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı.

BAŞVURU TARİHLERİ

EKPSS için adaylar başvurularını 6 Şubat 2018 tarihinde yapmaya başladılar. Söz konusu EKPSS için başvurular 21 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu sınav ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak ve sonuçlar 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Söz konusu sınava adaylar 14 Şubat 2018 tarihinde saat 23.59’a kadar geç başvurularını yapabileceklerdir. Konu ile ilgili olarak adaylar 2 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında EKPSS kuraları için başvuru yapacaklardır. Ayrıca adaylar kura geç başvurularını 29 Mayıs 2018 ile 30 Mayıs 2018 saat 23.59 arasında gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Peki başvurular nasıl yapılacak? EKPSS için başvuru yapacak olana adaylar ilk olarak aşağıdaki başvuru kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir. Daha sonra ise adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşılarına çıkan adımları doğru izleyen adaylar başvurularını gerçekleştirmiş olacaklardır. Bunun yanı sıra adayların sınav ücretini de yatırmaları gerekmektedir. 

SINAV ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda sınav ücreti hakkında “Sınav Ücreti Sınava Girecek Her Bir Aday İçin 110,00 TL’dir. 30,00 TL Aday Tarafından 6-22 Şubat 2018 Tarihleri Arasında Yatırılacaktır 80,00 TL İse Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tarafından Sınava Girecek Her Bir Aday İçin ÖSYM Hesabına Yatırılacaktır.” açıklaması yapılmıştır.