Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Çok sayıda memur adayı 2018 yılında, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olmak için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavına girecekler. 

BİNLERCE MEMUR ADAYI 2018 YILINDA KPSS’YE GİRECEKLER

Öyle ki söz konusu sınavın hazırlıklarına başlamış olan adaylar sınav ile ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyorlar. 

Peki lise önlisans ve lisans düzeyinden 2018 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girecek adaylar dikkat etmeleri gereken hususlar neler? İşte 2018 yılında yapılacak olan KPSS’ye ilişkin detaylar,

ÖSYM SINAV TAKVİMİNE GÖRE BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilindiği üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. 2018 yılında yapılacak KPSS’ye ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayımladığı sınav takviminde şu bilgileri paylaştı. 

Lise KPSS Detayları;

Lise mezunu adaylar 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurularını 3 Temmuz tarihinde yapmaya başlayacaklar. 2 haftadan uzun sürecek olan başvuru süreci ise 19 Temmuz tarihinde sona erecek. ÖSYM yayımladığı sınav takviminde ise sınavın 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu. Memur olma hayali kuran lise mezunu adaylar ise sınav sonuçlarına 8 Kasım tarihinde öğrenebilecekler. 

Önlisan KPSS Detaylar;

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak KPSS’ye önlisans düzeyinden katılım sağlayacak adaylar, sınav başvurularını Ağustos ve Eylül aylarında yapacaklar. 28 Ağustos tarihinde başlayacak olan KPSS başvuruları 12 Eylül’e kadar devam edecek. 2018 önlisans KPSS ise 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu sınav sonuçları ise 29 Kasım tarihinde adaylara duyurulacak. 

Lisans KPSS Detayları;

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ve lisans düzeyinde adayların gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurular ise Mayıs ayında yapılacak. 10 Mayıs tarihinde başlayacak olan sınav başvurularını 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 2018 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ise KPSS alan sınavları 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 2018 ÖABT için açıklanan tarih ise 5 Ağustos 2018.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version