Ücretli Öğretmen Düzenlemesinde Son Durum Nedir?

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında görüşülmeye başlandı. Komisyon 8 Şubat’taki görüşmelerini tamamlarken bir sonraki komisyon toplantısı 13 Şubat’ta yapılacaktır.

8 Şubat’taki komisyon görüşmelerinde Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ’ın söz konusu düzenlemeyle ilgili açıklaması oldu.

KADİM DURMAZ (Tokat) : “Ücretli öğretmenlere kadro hakkı düzenlemesi getiriyoruz.” diye düzenleme koyuyorsunuz. “Ücretli öğretmen” teriminin eğitime ve Anayasa’ya aykırılığından bihaber durumdayız. Sayısı 450 bini aşan atanamayan öğretmenler için umut yok ama ısmarlama torba yasayla sınırlı sayıda kişiye kadro vereceğiz diyorsunuz. Bu, öğretmenler ve Türk millî eğitimimiz için büyük bir hayal kırıklığıdır.

Kadroya geçmeyi hayal eden öğretmen adayları ise şartların esnetilmesini bekliyor. Esnetilmesi istenen şartlar şunlardır:

-2017-2018 eğitim-öğretim yılında ek ders karşılığı olarak görev yapmış olmak.

-En az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak.

-KPSS’den belli bir taban puanın üzerinden almış olmak.

Öğretmen adayları da 20 bin atama ilanın verilmesini bekliyor. 2017 KPSS sonuçlarının ardından atama yapılmaması konusu adayların keyfini kaçırmış ve moralini bozmuş durumdadır.

-Öğretmen adayları 40 bin atama istiyor.

-Öğretmen adayları mülakatın kaldırılmasını bekliyor.

-Öğretmen adayları her fırsatta mağdur olduklarını ifade ediyorlar.

-Öğretmen adayları ücretliye kadro düzenlemesine karşı çıkmaktadırlar.

***Özetle; Ücretli öğretmeni kadro düzenlemesinin henüz yasal süreci tamamlanmadı. Komisyonun ardından Genel Kurul’da da görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı onayı ve Resmi Gazete aşamaları vardır. MEB’in 20 bin atama ilanına önce çıkıp ücretli düzenlemesi yasalaştıktan sonra da 5 bin ayrı ilana çıkması bekleniyor. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version