Göç İdaresi Başkanlığı Kadrolu Memur Alıyor (KPSS Puan Esasına Göre)

 Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında boş bulunan ve ilan metninde yer alan kadrolara memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan kadrolu memur alım ilanına başvuru süreci başladı. 

Yayımlanan ilanda yer alan açık pozisyonlar, ilana başvuru şartları ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin tüm detayları siz okuyucularımıza haberimizde hatırlatıyoruz. 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI MEMUR KADROLU MEMUR ALIYOR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuruda bulunabilecek. İlana göre alımlar Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna yapılacak ve bu kadro için kurum bünyesine 14 kişi istihdam edilecek. 

Ayrıca ilan metninde yer alan bilgilere göre, Göç İdaresi Başkanlığı alım yapacağı Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuru yapan adaylara bir sınav uygulayacak ve sınavda başarılı olan adayları kadrosuna katacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

Göç İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan ve yukarıda detaylarını aktardığımız memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından bildirilen başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. 

Devlet kurumlarına genel memur alımı başvuru koşullarının yanı sıra, unvana göre belirlenen eğitim şartı ve KPSS şartının da yer aldığı koşulları aşağıda aktarıyoruz. 

İlan metninde yer alan başvuru koşulları; Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak ve kamu haklarından mahrum olmamak.

Açıklanan Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olan adaylar başvuruda bulunabilecek.

İlan için belirlenen KPSS şartında ise, ”Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak” koşulu yer aldı.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu kadrolu memur alım ilanına başvuru süreci başlamış olup ilana başvurular 16 Şubat tarihine kadar devam edecektir. 

İlana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresi üzerinden yapacakladır. 

Exit mobile version