Ücretli Öğretmene Kadro Düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Genel Kurulunda KHK’ler görüşülürken komisyonlarda da kanun tasarı ve teklifleri görüşülmeye devam ediyor. Ücretli öğretmenlik düzenlemesinin Milli Eğitim Komisyonunda görüşüleceğini daha önceki haberlerimizde yazmıştık ancak söz konusu düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecektir. Yani ücretli öğretmene kadro düzenlemesi yüksek öğretimle ilgili düzenlemelerin içinde değil de vergi düzenlemelerinin içerisinde yer almıştır. TBMM Komisyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

TBMM Komisyon Gündemi

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı 6 Şubat’ta Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 66. maddelik tasarı komisyonda kabul edildi.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ise yüksek öğretimle ilgili düzenlemeler içeriyor. 37 maddelik kanun teklifi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunda 7 Şubat’ta kabul edildi.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.  82 maddelik düzenlemenin 80. maddesi ücretli öğretmenlikle ilgilidir. Komisyon,  çalışmalarına 8 Şubat-13.30’da devam edecek.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version