Ücretli Öğretmen Düzenlemesi Komisyonda Görüşülecek

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon toplantıları 6 ve 8 Şubat’ta yapılacaktır. Söz konusu kanun tasarısının komisyondan hızlı bir şekilde çıkarılması bekleniyor.

Herkes Kendi Çıkarına Göre Şartlarda Esneme İstiyor

Ücretli öğretmenlik yapmış olanlar, bir yandan kadroya geçmenin hayallerini kurarken diğer yandan da şartların kendi çıkarına yarayacak şekilde belirlenmesini istiyor. Meclise sunulan ücretli düzenlemesinin maddeleri aşağıdaki gibidir, herkes farklı şekilde talepte bulunuyor çünkü kendi lehine düzenleme bekliyor.

ŞART 1: 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ek ders karşılığı olarak görev yapmış olmak.

-Bazı adaylar, aktif şekilde görev yapmak şartı yerine ek ders karşılığı olarak görev yapmış olma şartını istiyor.

ŞART 2: En az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak.

-Bazı adaylar, 540 gün sigorta primini çok bulmaktadır çünkü sigorta primlerinin 30 günden daha az yatırıldığını söylemektedirler.

ŞART 3: Öğretmenliğe atanmak için özel şartları taşımak.

-Öğretmenlik mezunu olmayanlar da bizim de kadro hakkımız demektedir. Yani öğretmenlik mezunu olmayıp da 540 gün sigorta primini sağlayanlar da kadro beklemektedir.

ŞART 4: 6-KPSS’den belli bir taban puanın üzerinden almış olmak.

-Bazı adaylar, geçerli bir KPSS puanı istenmesine karşılar hatta taban puan olmasını istemeyenler de vardır.

DEĞERLENDİRME: Komisyonda ve Genel Kurulda şartlarda bazı değişiklikler olması muhtemeldir. Olağanüstü bir gelişme olmazsa dershane öğretmenleri nasıl kadroya geçtiyse ücretli olarak çalışanlardan da kadroya geçişler olacaktır. Yalnız sözlü sınav ve kontenjan faktörünü unutmamak gereklidir. Şartların tamamına sahip olanların öğretmen olarak atanacağı kesin değildir. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version