Ücretli Öğretmenlere Kadro Düzenlemesinden Vazgeçilir Mi?

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının içinde ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik madde nedeniyle atama bekleyen öğretmen adayları tepkili. Bu haberimizde KPSS ve kadroları değerlendireceğiz.

Çıkarılan Yasalar Birilerinin Lehine Olmaktadır

Ülkemizde siyaset ile istihdam arasında çok yakın bir ilişki vardır. Siyaset içinde yer alan milletvekilleri, bürokratlar, parti yöneticileri, belediye başkanları ister iktidarda olsun, ister muhalefette olsun istihdama ve işe alımlara müdahale etmek istemektedirler. Mülakatla İşe alımlarda akrabalık, hemşehricilik,  partiye bağlılık öne çıkmaktadır.

Zamanında sınavsız olarak yüz binlerce taşeron personel kamuya alınmıştı. Şimdi taşeron personele kadro verilmektedir. Kadro verilmesi doğru ancak zamanında sınavsız olarak kamuya alınmaları yanlıştı. Daha önce dershanede öğretmenlik yapmış olanlar kadroya alındı. Şimdi ise ücretli öğretmenler için kadro süreci başladı. Daha sonra PİCTES öğretmenleri için kadro çalışması yapılır. İleride Belediyelerin kurslarında görev alan öğretmenler için kadro çalışması yapılır. Bunların hepsi bir talebin yerine getirilmesidir. Yapılan uygulamaların doğru ya da yanlış olduğunu ilerleyen dönemlerde daha net göreceğiz. Atılan adımların takdirini kamuoyuna bırakıyoruz ancak şu bir gerçek ki KPSS’ye girip de atama bekleyen yüz binlerce aday var, personel alımlarında adaleti sağlamak Devletin ve Hükümetin en önemli sorumluluğundan biridir.

Ücretli Öğretmenlere Kadro Düzenlemesinden Vazgeçilir Mi?

Torba yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. 80. madde de ücretli öğretmenlerin kadro düzenlemesi yer almaktadır. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşmadığı için elbette bu madde tasarıdan çıkarılabilir. Komisyon görüşmelerinde ve Genel Kurulda ilgili madde tasarıdan çıkartılabilir veya madde de birtakım değişiklikler yapılması mümkündür. Bu değişiklik MEB isterse olur, sonuçta MEB’in talebiyle böyle bir madde tasarıda yer almaktadır. Komisyonda veya Genel Kurulda milletvekillerin iradesiyle değişiklik yapılması söz konusu olamaz.

Atama bekleyen öğretmen adayları, adaletli bir düzenleme olmadığı için ücretli kadro verilmesine şiddetle karşılar ancak 540 sigorta primi olanlar da çıkarılacak düzenlemeyle atanmanın hayalini kurmaya başladı. Tasarıdaki maddenin ortaya çıkmasıyla ücretli öğretmenli yapmış olanların hemen hepsi e-devletten sigorta primine bakmışlardır. Yani 5 bin kadronun hayalini kuranlar da var bu düzenlemeye karşı çıkanlar da var. Ücretli öğretmenlerin tamamının sigorta primleri 30 gün olarak yatırılmamıştır, iller arasında da farklı uygulamalar söz konusudur. Bu yüzden 540 sigorta primi şartı düşürülsün diyenler de çıkmaya başladı. Hatta herkes kendi çıkarına göre talepte bulunmaya başladı diyebiliriz.

Özetle; Keşke zamanında taşeron personeller sınavla işe alınsaydı, keşke dershane öğretmenlerine sınavsız kadro verilmeseydi, keşke ücretli düzenlemesi de TBMM’ye sunulmamış olsaydı da personel alımlarının tamamı sınava dayalı olarak yapılsaydı.  Bu şekilde hiç kimsenin itirazı olmayacaktı. Ücretli düzenlemesinde her ne kadar KPSS şartı yer alsa da ayrı bir ilanla ve özel şartla personel alınacağı için KPSS’nin çok da bir önemi olmayacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version