2018 Yılında 5 Bin Trafik Polisi Alımı Yapacak (Lise Mezunu Adaylar Başvuru Yapabilecek Mi?)

Binlerce aday 2018 yılında yapılacak polislik alımlarını yakından takip ediyor. Konu ile ilgili yapılan her türlü açıklamayı heyecanla bekleyen adaylar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan bir açıklama heyecanlandırdı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 5 bin polis alımı yapılacağını bildirmişti. 

Söz konusu 5 bin polis alımının 2018 yılı içerisinde yapılacağını adaylara duyuran Bakan Soylu alımlara ilişkin net bir tarih vermemişti. 

5 BİN TRAFİK POLİSİ ALIMI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman katılmış olduğu Trafik Değerlendirme Toplantısı kapsamında bir konuşma yapmış ve burada polis alımı bekleyen adayları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Soylu yapmış olduğu açıklamalarında, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı bünyesinde çok sayıda polisin görev aldığını vurgulamış ve bu kadroların güçlendirileceğini ifade etmişti. 

Bakan Soylu açıklamalarında halen görevli 21 bin trafik polisi görevli olduğunu ifade etmiş ve bu sayının 2018 yılı içerisinde 26 bine çıkarılması için 5 bin trafik polisi alımı yapılacağını aktarmıştı. 

TRAFİK POLİSİ ALIMLARI DİREK YAPILIR MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü direk olarak trafik polisi alımı gerçekleştirmez. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen alımların ardından POMEM, PMYO, PAEM ve Polis Akademisini başarı ile bitiren ve EGM bünyesinde mevcut çalışmakta olan polisler arasından seçilir. Yani trafik polisi alımı direk olarak yapılmaz. Yapılan polis alımlarının ardından trafik şubeye aktarılır. 

LİSE MEZUNU ADAYLARDAN ALINSIN TALEBİ

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alımı yapılması ve Trafik Polisi olarak görevlendirilmesi planlanan personel alımlarına ilişkin daha önceden yapmış olduğumuz haberlerimize, çok sayıda aday geri dönüşlerde bulunmuş ve konuya dair taleplerini iletmişlerdi.

Özellikle yapmış olduğumuz haberlerin altına yapılan yorumlar ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda adaylar, alımların en az lise mezunu seviyesinden olmasını talep ettiler. 

Adaylar ayrıca söz konusu 5 bin polis alımı için Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının aranıp aranmaması konusunda da görüşlerini aktardılar. Sizlerde konuya dair görüşlerini haberimizin altına yorum olarak paylaşabilir ve taleplerinizi aktarabilirsiniz. 

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alımların 2018 yılı içerisinde yapılacağını duyurmuş ancak net bit tarih belirtmemişti. Söz konusu 5 bin trafik polisi alım ilanı ile ilgili yaşanacak her türlü gelişmeyi siz okuyucularımıza sosyal medya hesaplarımız ve mobil uygulamamız aracılığıyla anlık olarak aktaracağız. 

Kamupersoneli.net – Özel Haber

Exit mobile version