Öğretmen

Okul Sporlarında Görevli Öğretmenin Ek Dersi Kesilir Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü il milli eğitim müdürlüklerine Gençlik Hizmetler, Spor Müdürlüğünce düzenlenen okul sporları kapsamında, görevlendirilen geçici öğretmenlerin ve yöneticilerin ek derslerine ilişkin bir yazı gönderdi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE EK DERS YAZISI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar hatırlatılarak, ilgili kararın 16. maddesinin birinci fıkrasında Bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmenlerin ve yöneticilerin Gençlik Hizmetler, Spor Müdürlüğünce düzenlenen okul sporları kapsamında geçici olarak görevlendirildiklerinde bu sürelere rastlayan ders ve ek ders sürelerini yerine getirmedikleri ifade edildi.

Karara göre bu kapsamda görevli olarak bulunan öğretmenlerin ve yöneticilerin geçici görevleri fiili olarak yerine getirmedikleri ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılmayacakları belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda ayrıca okul sporları faaliyetlerinde, öğrencilerin başında il içi veya il dışına görevli izinli olarak giden öğretmenlerin ve yöneticilerin, o günlere rastlayan ek derslerini almaları gerekmektedir. 

Kamupersoneli.net – Özel HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.