Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçişi İçin 7 Şart

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM’ye sunuldu. Ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik madde de bu tasarıda yer aldı. 5 bine kadar ücretli öğretmen 6 ay içinde kadroya geçirilebilecek.

Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçişi İçin 7 Şart

1-2017-2018 eğitim-öğretim yılında ek ders karşılığı olarak görev yapmış olmak.

2-En az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak.

3-657 DMK’de öngörülen genel şartları taşımak.

4-Öğretmenliğe atanmak için özel şartları taşımak.

5-Emeklilik, yaşlılık, malullük aylığı hak kazanmamış olmak.

6-KPSS’den belli bir taban puanın üzerinden almış olmak.

7-Sözlü sınavda başarılı olmak.

DEĞERLENDİRME: Öncelikle söz konusu düzenleme henüz tasarı halindedir. Komisyon veya Genel Kurulda değişikliğe uğrayabilir. Özellikle altını çizmek istiyoruz. Öğretmen atamasına kaynaklık eden bölüm mezunları dışındakilerin kadroya geçmesi kesinlikle mümkün değildir. Yükseköğretim kurumlarından mezun olanların hangi alan öğretmenliğine atanabilecekleri, Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki çizelgeyle belirlenmiştir. Başvuru yapacak adaylar, http://ttkb.meb.gov.tr internet adresinden öğrenimlerine göre hangi alana atanabileceklerini görebilecektir. Yani mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olanlar atanabilecektir.  SGK dökümü baz alınacağı için farklı derslere girmiş ücretli öğretmenler, öğretmenlik alanlardan mezun olduğu için bir sıkıntı oluşmayacaktır.

MEB, genel olarak KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerinde 50 ve üzerinde puan almış şartı koymaktadır. Burada da 50 puan şartı olacaktır.  540 sigorta primi 5 yıldan daha az bir çalışmayı ifade etmektedir. Yani ilk açıklamada 5 yıl görev yapanlara kadro verilecek denmişti ancak 5 yıldan az yapanlar da 540 sigorta primi doldurursa başvuru yapabilecektir. Bazı ücretlilerin sigortaları 30 gün, bazıları da ay olarak daha az günde ödenmektedir. Dolayısıyla SGK dökümleri esas alınacaktır.

Şubat ayında tasarının kanunlaşması ve MEB’in ilana çıkması bekleniyor çünkü 6 ay içinde sürecin tamamlanması lazım. 20 bin ilk atama sonuçlarının açıklandığı tarihe kadar ne kadar kişinin kadroya geçeceği belli olacaktır. Vize edilmiş 5 bin kadro doldurulamazsa daha sonra kadrolar ilk atamaya aktarılacaktır. Özellikle ifade ediyoruz, söz konusu düzenleme yasalaşana kadar değişiklik yapılması mümkündür. Gelişmeleri takip edip en doğru bilgileri aktarmayı sürdüreceğiz.

2015 yılında ilk defa ücretli öğretmenlere de bir gün kadro geleceğini ilk defa yazmıştık. Şimdi de PİCTES kapsamında görev alan öğretmenlere de ileride kadro geleceğini net olarak ifade ediyoruz. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version