540 Gün Sigortalı Çalışan Ücretli Öğretmenler Kadroya Geçebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceki gün ücretli öğretmenler hakkında detaylar verildi. Bu kapsamda ücretli öğretmenler arasında sözleşmeli öğretmen alınmasına ilişkin düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.

TBMM’ye Sevkedilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının İçeriği hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal çeşitli açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın aktardıklarına göre TBMM’ye sevk edilen düzenlemenin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERDEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN İSTİHDAMI

Bu kapsamda ek ders ücreti karşılığında Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmış olan ücretli öğretmenlerin en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Ancak sözleşmeli öğretmen olarak atanmalarında bazı şartlar belirlenecek ve bu atamalar yapılacak olan yazılı ve/veya sözlü sınav sonuçlarına göre gerçekleştirilecek. Bu şekilde istihdam edilecek olan sözleşmeli öğretmen sayısı ise 5 bini geçmeyecek.

KORUMA VE BAKIM ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN ATANMASI

Tüm bunların yanı sıra koruma ve bakım altında bulunan çocukların atama işlemleri için başvurusu süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarılıyor. Ayrıca atamalarında mesleki unvanlara uygunluk, halen memur olarak çalışanların durumları itibarıyla kazandıkları unvanlara atanmış sayılmaları ve atama işlemlerinin yılda bir kez yapılması kısıtlaması da kaldırılıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version