Dgs

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye Geneli farklı şehirlerde bulunan önlisans öğrencileri veya mezunları ÖSYM’ye Dikey Geçiş Sınavı’nın 2018 yılında 17 il merkezinde değil tüm yurt genelinde yapılması çağrısında bulunmuşlardı. 

2018 YILINDA DGS YURT GENELİNDE YAPILACAK

Kamupersoneli.net olarak adayların bu çağrısını dile getirmiş ve konuya ilişkin bir haber yapmıştık. (İlgili Haber için TIKLAYINIZ) Haberimizin üzerinden kısa bir süre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer konuya dair bir açıklamada bulunmuş ve adaylara DGS sınavının artık yurt genelinde yapılacağını duyurmuştu. (İlgili Haber için TIKLAYINIZ) 

ÖSYM Başkanı Özer’in açıklamalarının ardından çok sayıda aday 2018 yılı DGS’nin ne zaman yapılacağını ve aday başvurularının ne zaman alınacağını araştırmaya başladılar.

Bu haberimizde 2018 yılında gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavına ilişkin detayları aktaracağız. 

DGS BAŞVURU TARİHLERİ

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren önlisans eğitimlerini tamamlayan veya 2018 yılı içerisinde tamamlayacak olan binlerce aday bu yıl içerisinde DGS’ye girmeyi planlıyor. Eğitimlerine lisans programlarında devam etmek isten adaylar yapılacak sınav için çalışmalara şimdiden başlamış durumdalar.

Peki 2018 DGS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, adaylar Dikey Geçiş Sınavına başvurularını 16-24 Mayıs tarihleri arasında yapacaklar. 

Bu tarihler arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylara Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bir günlük geç başvuru hakkı tanıyacak. ÖSYM, DGS’ye yapılacak geç başvuru tarihini 6 Haziran olarak duyurdu. 

Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Binlerce aday, hayalini kurduğu lisans programlarına geçiş için Dikey Geçiş Sınavına katılacak. Peki çalışmalara başlamış olan binlerce aday sınava hangi tarihlerde girecek? İşte detaylar, 2018 yılı sınav takvimine göre adaylar Dikey Geçiş Sınavına 8 Temmuz tarihinde girecekler. Gerçekleştirilecek sınavın sonuçları ise ÖSYM tarafından 2 Ağustos tarihinde açıklanacak.