(Düzenleme) En Az Lise Mezunu KPSS Şartsız PÖH Alımı Devam Edecek

Ajanslar tarafındaN Özel Harekat Polisi alımları hakkında bir haber yayımlandı. Yayımlanan haberde Özel Harekat Polisi alımlarında KPSS şartının aranacağı ifade edildi. Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak bizlerde PÖH alımlarında KPSS şartının aranacağını ifade ettik ancak durumun tam anlamıyla böyle olmadığı ortaya çıktı. 

KPSS’SİZ PÖH ALIMLARI HAKKINDA MADDE KALDIRILDI

Ajanslar tarafından yayımlanan haberde 676 sayılı KHK’da yayımlanan ancak Türkiye Büyük Milleti Meclisi Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen oylama sonucu KPSS şartsız PÖH alımları hakkında bir madde kaldırıldığı ifade edilmişti. Kaldırılan madde de şu ifadeler yer alıyordu:

“Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir.”

KPSS’SİZ PÖH ALIMLARI DEVAM EDECEK

Bu maddede yer alan Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın ifadesinin kaldırılmasının ardından bundan sonraki süreçlerde Özel Harekat Polisi alımlarında KPSS şartı aranacağına ilişkin bir algı oluştu. Ancak durum tam anlamı ile böyle olmayacak. En az lise mezunu KPSS şartsız PÖH alımları devam edecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version