Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 6 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında personel alımlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarında 9 bin 500 kişilik alımın yanı sıra 6 bin kişilik alım daha yapılacağını ve bu alımla beraber 18 bin kişinin sınava çağırılacağını ifade etti.

Söz konusu programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a İŞKUR aracılığıyla sözleşmeli çalışan imamların bulunduğunun hatırlatılmış ve bunun üzerine açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 6 bin imam kadrosu için 18 bin kişiyi sınava çağıracaklarını, bu sınavlara İŞKUR üzerinden gelen sözleşmeli imamların da başvuru yapabileceğini ifade etmişti.

18 BİN KİŞİ SINAVA ÇAĞIRILACAK

Burada açıklamalarına devam eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 6 bin imam kadrosu için 18 bin kişiyi sınava çağırılacağını İŞKUR üzerinden görevlendirilenlerin bu alım için başvuru yapmış olmalarını istedi. Bu kişilerin başvuruları kabul edilir ve kazanırlarsa sözleşmeli imam olarak göreve başlayacaklarını belirtti.

ALIM YAPILCAK KADRO İMAM KADROSU

Konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarında “Bu geçici değil, sözleşmeli diyoruz ama daimi sözleşmeli. Dolayısıyla böyle bir imkanı devletimiz bize sağladı. Ben buradan şükranlarımı arz ediyorum. Hatta şunu da söyleyeyim, 2018 yılının sonuna doğru 6 bin kişi daha inşallah alacağız. Eksiğimiz kalmayacak, kadrolarımızı dolduracağız.” ifadelerine yer verdi. 

HABERDAR EDECEĞİZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığından imam kadrosu için personel alımı bekleyen adaylar heyecanlandı ve bekleyiş içine girdi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı 6 bin personel alım ilanı yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Kuran kursu öğreticisi de alınsın. Yeter fahri çalışıyoruz 7 senedir.

  2. Bu 6 000 kişiyi 2018 dhbt den sonra alırlarsa daha iyi olur

  3. İmamları alacaklarmış iyi.onlar adına sevindim.ya biz k.k.ö. bizim suçumuz ne daha sınava girmeden elendik.bu haksızlık değilmi.

  4. Hafız ve önlisans mezunuyuz dhbt 75 sınava cagrilmadik çünkü kategoride sadece önlisans bölümü var ve taban puanlar yüksek bizim hafızlik belgesi bi işe yaramadı . İ. H.l ve önlisans kategorisi varda niye önlisans hafız kategorisi yok burda bi haksızlik yokmu

  5. Neden önlisans hafız kategorisi yok alimlarda hafız olanlarin hakkına girilmiyo mu i.h.l ve önlisans kategorisi var hafız önlisans lara yok bu kul hakkı değilmi

  6. Selamünaleyküm 9500 kişilik alımda önlisans 50 kişilik komik bir rakam ayrıldı 2200 kişi başvuru yaptı diğer kontenjanların bazısında mülakata çağrılan sayı kadar dahi başvuru olmadı umarım bu 6000 kişilik alımda aynı hata ve haksızlığa düşülmez ben 78.3 kpss puanıyla mülakatta sorulan herşeyi okuyup bildiğim halde 74 puan alabildim buna rağmen tercih yapmaya hak kazanamadım ama bazı kardeşim 51 kpss ve 70 mülakat puanıyla tercih yaptı bu alımda bu haksızlığın giderilmesini talep ediyorum

  7. Selamünaleyküm 9500 kişilik alımda önlisans 50 kişilik komik bir rakam ayrıldı 2200 kişi başvuru yaptı diğer kontenjanların bazısında mülakata çağrılan sayı kadar dahi başvuru olmadı umarım bu 6000 kişilik alımda aynı hata ve haksızlığa düşülmez ben 78.3 kpss puanıyla mülakatta sorulan herşeyi okuyup bildiğim halde 74 puan alabildim buna rağmen tercih yapmaya hak kazanamadım ama bazı kardeşim 51 kpss ve 70 mülakat puanıyla tercih yaptı bu alımda bu haksızlığın giderilmesini talep ediyorum