Enerji Bakanlığı 75 KPSS Puanıyla Kamu Personeli Alıyor (Başvurular Başladı)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir personel alım ilanı yayımlamış ve kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. 

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan personel alım ilanına başvurular başlıyor. Peki ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar nasıl bir yol izleyecek? İşte detaylar,

AÇIKLANAN KADROLAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakanlığın merkez teşkilatında (ANKARA) görevlendirilmek amacıyla alınacak personellerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam edileceğini duyurdu. 

Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanına toplam 20 adayın kadroya alınacağı aktarıldı. 

Hangi Bölümlerden Mezun Adaylar Başvuruda Bulunabilecek?

Söz konusu ilana üniversitelerin, Endüstri Mühendisliği, İşletme, Nükleer Enerji Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası ilişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası ilişkiler ve Avrupa Çalışmaları, Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alım ilanını sınav usulü ile yapacağını duyurdu. Bakanlık tarafından düzenlenecek yazılı ve sözlü sınavların ardından ise başarılı olan adaylar ise kurum bünyesinde istihdam edilecekler.

Peki söz konusu sınava kimler başvuruda bulunabilir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanan başvuru koşulları arasında, ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında tabloda belirtilen puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olmak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak şartları yer alıyor. 

Bakanlık bu şartların dışında ayrıca adaylarda, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamasını, Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmamasını ve belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmuş olmalarını istiyor 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yukarıda kadro detayları ve başvuru şartlarına ilişkin bilgiler verdiğimiz personel alım ilanına başvurular 22 Ocak itibariyle başladı. Söz konusu ilana başvurular ise 2 Şubat tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunacak adaylar, “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formu, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı ve aşağıda belirtilen belgeler ile şahsen veya posta yoluyla Enerji Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına başvurularını yapacaklardır.

Exit mobile version