Kpss

2018 Lise Önlisans ve Lisans KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Öğrenimlerini tamamlamış ve iş hayatını kamu kurumlarında devam ettirmek isteyen milyonlarca vatandaş, 2018 yılında düzenlenecek olan  Kamu Personeli Seçme Sınavına girecekler. 

Lise, önlisans ve lisans düzeyinde gerçekleştirilecek sınav için çok sayıda memur adayı hazırlıklarına şimdiden başlamış durumda. Sıkı bir çalışma içerisinde olan memur adayları, konuya dair her türlü gelişmeyi yakından takip ediyorlar. 

Peki 2018 yılında lise, önlisans ve lisans düzeyinden mezun adayların girebileceği Kamu Personeli Seçme Sınavı ve sınava başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar,

ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ PAYLAŞTI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz günlerde resmi internet sayfası üzerinden 2018 yılı sınav takvimini yayımlamıştı. Söz konusu takvime göre, 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan sınavların yapılma ve bu sınavlara başvuru tarihlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre düzenlenecek KPSS’ye ilişkin detayları Kamupersoneli.net olarak siz takipçilerimize haberimizde aktarıyoruz.

LİSE KPSS VE BAŞVURU SÜRECİ

2018 yılında lise düzeyinde KPSS’ye girecek memur adayları, sınav başvurularını 3 Temmuz ile 19 Temmuz tarihleri arasında yapacaklar. Bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara ise 9 Ağustos’ta bir günlük ek süre verilecek ve o süre içerisinde adaylar başvurularını yapabilecekler. Lise düzeyinde gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 10 Ekim tarihinde yapılacak. ÖSYM lise KPSS sonuçlarını ise 8 Kasım’da ilan edecek. 

ÖNLİSANS KPSS VE BAŞVURU SÜRECİ

Meslek Yüksekokullarından mezun olmuş memur adayları, Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını 28 Ağustos 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekler.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başvurularını bu tarihlerde yapamayan adaylara 26 Eylül tarihinde bir günlük ek başvuru süreci hakkı tanıyacak. Başvurularını yapan önlisans mezunu adaylar ise 4 Kasım tarihinde KPSS’ye girecekler. Sınav sonuçları ise 29 Kasım tarihinde duyurulacak. 

LİSANS KPSS VE BAŞVURU SÜRECİ

Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun adayların gireceği 2018 KPSS lisans genel kültür genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavı için başvurular 10-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylar için ÖSYM 6 Haziran tarihinde ek başvuru hakkı tanıyacağını duyurdu. Memur adayları ise sınava 22 Temmuz 2017 tarihinde girecekler. Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ise 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA