POMEM Yönetmeliği Değişti ! 10 Bin PÖH Alımı da Olacak Mı?

Bilindiği gibi 20 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de POMEM yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte kadroların yüzde 20’sinin Bakanlık tarafından belirleneceği ve Ön Lisans mezunu adaylara da hak tanınacağı ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin detayları için TIKLAYIN.

TALEPLERİNİZ NELER?

Bu yönetmeliğin yayımlanması ile adaylar PÖH alım ilanını daha bir heyecanla beklemeye başladılar. Adaylar yaptıkları yorumlarda ve sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde PÖH alımlarının en az lise mezunu olmasını, yaş şartının esnetilmesini ve KPSS şartının aranmamasını talep ediyorlar. Peki size göre yaş şartı kaç olmalıdır? KPSS şartı kalkmalı mıdır? Son olarak lise, ön lisans ve lisans mezunları da başvuru yapabilmeli midir? 

YAKIN ZAMANDA İLAN 

Bundan önce MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir basın toplantısı düzenlemiş ve düzenlediği basın açıklamasında 10 bin PÖH alımının yakın zamanda yapılacağına ilişkin söylentiler olduğunu ifade etmişti. Ancak MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında hangi eğitim seviyesindeki adayların başvuru yapıp yapamayacağı hakkında bir ifade kullanmadı. 

KADINLARA KONTENJAN

Arzu Erdem’in açıklamalarından önce ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından PÖH alımları hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PÖH alımlarında kadınlara da kontenjan verileceğini ifade etti. 

Exit mobile version