2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren önlisans eğitimlerini tamamlayan veya 2018 yılı içerisinde tamamlayacak olan binlerce aday, eğitimlerine okudukları bölümün ilgili lisans programlarında devam etme hayali kuruyor. 

Binlerce aday, hayalini kurduğu lisans programlarına geçiş için basamak olarak Dikey Geçiş Sınavı kullanıyorlar. Peki binlerce öğrenciyi ilgilendiren 2018 Dikey Geçiş Sınavı ve sınava başvurular ne zaman yapılacak? Adaylar sonuçları ne zaman öğrenecekler? 

2018 Dikey Geçiş Sınavına dair tüm detayları haberimizde siz okuyucularımıza aktarıyoruz?

2018 DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İki yıllık eğitimlerine ilgili lisans programlarında devam etmek isteyen binlerce öğrenci adayı, 2018 yılında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavına girecekler. 

Sınava girecek adaylar, ÖSYM’nin geçtiğimiz aylarda resmi internet sayfası üzerinden açıkladığı sınav takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı başvurularını yapmaya 16 Mayıs tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. ÖSYM, DGS başvuruları için adaylara yaklaşık bir haftalık bir süre tanırken sınava  başvurular 24 Mayıs tarihinde sona erecek. 

Ayrıca, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan bu tarihler arasında çeşitli nedenlerden dolayı başvurularını yapamayan adaylara bir günlük ek bir süre verilecek. 2018 DGS başvuru tarihinde başvurularını yapamayan adaylar, 6 Haziran tarihinde ‘Geç Başvuru Günü’nde’ başvurularını yapabilecekler. 

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı 8 Temmuz tarihinde yapılacak. Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasına ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) öngörülen tarih ise 2 Ağustos olarak açıklanmıştır. 

Exit mobile version