GTHB Gıda Mühendisi Alımı Yapılması Hakkında MHP'li Arzu Erdem'den Soru Önergesi

Bilindiği gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamalarında bakanlık bünyesinde 3 bin 500 ziraat mühendisi alımı yapılacağını ifade etti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yaptığı açıklamaların ardından gıda mühendisleri ise bakanlık bünyesinde istihdam edilmek için seslerini çeşitli platformlarda duyurmaya başladılar. Bu konu hakkında MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem kayıtsız kalmadı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem verdiği soru önergesinde “Aşağıda belirtilen sorularımın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verdi.  

SORULAN SORULAR

Bunun yanı sıra gıda mühendislerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde istihdamına ilişkin “Zehirlenme gibi olaylara karşı gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamuda istihdamı zorunlu personel olması hususunda Bakanlığınızca tasarrufunuz nedir?, Bakanlığınızın 2018 yılı için gıda mühendisi alımının yapılması hususunda bir çalışması mevcut mudur? Mevcutsa alım yapmayı planladığınız gıda mühendisi sayısı yaklaşık kaçtır? ve Bakanlıkta kaç kişi gıda denetimlerini yapmaktadır? Kaçı gıda mühendisidir?” sorularını sordu. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

SORU ÖNERGESİ YANITLANMADI

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından verilen soru önergesinde dikkat çeken soruları yukarıda belirttik. Bunun yanı sıra Arzu Erdem tarafından verilen soru önergesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlanmadı. Soru önergesi yanıtlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version