TBMM Başkanlığı Stenograf Yardımcısı Kadrosu İçin 40 Personel Alımı Yapıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı kapsamında personel alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu personel alımına ilişkin olarak stenograf ihtiyacının karşılanması için 40 adet personel alımı yapılacağı ifade edildi. Ayrıca söz konusu ilanda KPSS şartı da yer almaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda “Stenografi kursu giriş sınavı başvurusunda, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (A) grubu kadrolar için yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları esas alınacaktır.” ifadelerine yer verildi. Yayımlanan ilana ilişkin genel şartları ve başvuruların nasıl yapılacağını kaumupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

GENEL ŞARTLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1988 tarihi ve sonrası doğumlu olmak) Stenograflık görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak, yılında (A) grubu kadrolar için yapılan KPSS lisans sınavları sonucunda, KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3, KPSS P4, KPSS P18, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P29, KPSS P38 ve KPSS P43 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş puan almış olmak.” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve söz konusu başvurular 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi” web adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. 

Exit mobile version