Kpss A Memur Alım İlanları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Memur Alım İlanına Başvuru Süreci Doluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile kadrosunda eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere memur alımı yapacağını açıklamıştı.

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası aracılığıyla yayımlanan ilana başvuru süreci 19 Ocak tarihinde sona erecek. Söz konusu ilanda alım yapılacağı açıklanan kadrolar, kadrolara göre belirlenen başvuru koşulları ve diğer detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MEMUR ALIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, söz konusu alımların sınav usulü ile yapılacağı duyuruldu. İlanda yer alan kadrolara başvuruda bulunacak adaylara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanacak sınav sonrası başarılı olan adaylar istihdam edilecek.

Alım Yapılacak Kadro

Gıda Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edileceği açıklanan personellerin Müfettiş Yardımcısı pozisyonunda kadroya alınacağı duyuruldu.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Yukarıda kadro detaylarına dair bilgileri aktardığımız personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, ilan metninde yer alan başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yayımladığı ilana başvuruda bulunacak adaylardan aşağıda yer alan koşulları taşımalarını istiyor. 

Genel Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan şartları taşımak, 35 yaşından büyük olmamak, unvana göre belirlenen üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunanlar ve erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya tecilli olmak.

Unvana Göre Belirlenen Şartlar

Gıda Bakanlığı, adaylardan genel başvuru şartlarının yanı sıra alım yapılacak kadroya göre belirlenen başvuru şartlarının da taşınmasını istiyor. Bu şartlar arasında, geçerliliği devam eden 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına katılmış ve bu sınavlarda mezuniyet durumlarına göre belirlenmiş puan türünden en az 70 taban puan almış olmaları ve son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almaca dillerinden birinden en az 70 puan veya diğer yabancı dil seviye tespit sınavlarından ÖSYM’nin buna denkliğini kabul ettiği puanı almış olmaları, bulunuyor. 

Eğitim Şartı

Bakanlığın açıkladığı Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna, üniversitelerin Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi,  Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, Ekonomi, Ekonometri, Maliye, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU SÜRECİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayımlanan memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını 19 Ocak tarihi mesai bitimine kadar, belirtilen evraklar ile birlikte (Nüfus cüzdanı fotokopisi, Diploma veya bitirme belgesinin örneği, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuç belgesinin örneği, Yabancı dil sınav sonuç belgesinin örneği, 6 adet vesikalık fotoğraf, başvuru formu, Özgeçmiş) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) adresine şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır.