Dgs

Tıpkı ALES Gibi DGS'nin de Tüm Şehirlerde Yapılması Talep Ediliyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) hakkında açıklamalarda bulundu. ÖSYM Başkanı Mahmut Özer’in açıklamalarına göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Türkiye genelinde 81 il merkezinde uygulanacak.

Bu konuya ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer’in açıklamalarının detaylarını ve DGS adaylarının taleplerini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre ÖSYM Başkanı Özer açıklamalarında ‘bin altı kota’ uygulaması nedeniyle 2017-ALES İlkbahar Sınavının 64 il, 2017-ALES Sonbahar Sınavının ise 59 ilde gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

EN ÖNEMLİ SINAV ALES

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarının devamında bir ildeki aday sayısının binin altında olması durumunda bu adayların binin üstünde sınava girecek adayın olduğu komşu illerde sınava alındıklarını ve bu sınavın hem lisansüstü eğitim hem de akademik kadrolara başvuru yapabilmek için en önemli sınav olduğunu bildirmişti. 

ALES TÜM İLLERDE UGULANACAK

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer 2018 yılı için bin altı kota uygulamasını kaldırdıklarını ifade etmişti. Bu kapsamda ALES Türkiye genelinde 81 ilin sınav merkezlerinde uygulanacak. Bu uygulamanın gelmesi ile Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için kendi illerinin dışına çıkan adaylar sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladılar ve ÖSYM Başkanı Mahmut Özer’e taleplerini iletmeye çalışıyorlar.

“DGS DE HER ŞEHİRDE YAPILSIN, TIPKI ALES GİBİ”

Kendi illerinin dışında Dikey Geçiş Sınavına giren adaylar “DGS de her şehirde yapılsın, tıpkı ALES” gibi diyerek tepkilerini dile getirmekle beraber Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer’e taleplerini iletmeye çalışıyorlar. Adayların bu taleplerini kamupersoneli.net olarak gündeme getirdik ve bu konunun bundan sonraki takipçisi olacağız. DGS’nin her ilde yapılmasına ilişkin bir açıklama ya da gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum