Öğretmen adaylarının can simidi Bakan İsmet YILMAZ olmalıdır

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ,  Kanal 7’de Başkent Kulisi programında öğretmen atamaları konusuna değindi. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını,  sayının artması için taleplerini dile getireceğini ifade etti. Bakan YILMAZ,  programda “Çıkmadık candan umut kesilmez.” atasözünü söyleyerek yıl kapanmadan atama taleplerini Maliye Bakanlığı’na aktaracağını ifade etti.

En çok öğretmen ihtiyacının Marmara Bölgesinde olduğu, İstanbul’da öğretmen doluluk oranının % 83 seviyesinden önümüzdeki atamalarla bu oranı % 90 seviyesine çekmek istedikleri de ifade edildi.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: MEB, Şubat dönemi için 20 bin atama planlaması yapmıştır. 2018 yılı içinde de 20 bin dışında da öğretmen ataması yapacağını düşünüyoruz. Sayın Bakanımız, televizyon programında “yıl kapanmadan” ifadesini kullanarak “20 bin atamayı yapayım, daha sonra ilave öğretmen alımı yapılabilir.” mesajını vermiştir.

2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları, 2017 Eylül döneminde atama olmadığı için mağdur olmuşlardır.  Sınav sonuçlarıyla Şubat 2018 öğretmen atamalarını bekleyen adaylar için kontenjan artırımı olmazsa veya sınav sonuçlarının geçerlilik süresi bitmeden ilave atamalar olmazsa adaylar için olumsuz bir tablo olacaktır. Bunun için 20 bin atama kontenjanında artış yapılması adaletli olacaktır. 2017 Eylül ataması için söz verilen 10 bin kontenjan 2017 KPSS’ye girenlerin hakkıdır. Bu ayrıntıyı unutmamak gerekir.

Atama Kontenjanı Müjdesi Bekleniyor

Sayın Bakanımızın öğretmen adaylarına yolladığı “Çıkmadık candan umut kesilmez.” (elden gitti sandığımız bir şeyle ilgimiz büsbütün kesilmemişse gereken çabayı harcayarak onun elimizde kalmasını sağlayabileceğimizi umabiliriz)  mesajına karşılık bizler de öğretmen adayları adına bir deyimle Sayın Milli Eğitim Bakanımıza karşılık vermek istiyoruz. Öğretmen adaylarına “can simidi olacak” (birinin kötü durumda kalmasını engellemek)  bir öğretmen atama kontenjanı müjdesini Sayın Bakanımızın vermesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Exit mobile version