TİKA Kamu Personeli Alım İlanı (KPSS Şartı 75 Puan)

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinde yer alan duyurular bölümünde, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bir ilan yayımlandı. Söz konusu ilana göre TİKA ilgili birimlerinde görevlendirmek adına kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda açıklana kadrolar, ilana başvuruda bulunmak için açıklanan eğitim seviyesine ilişkin detaylar, başvuru şartları ve başvuru sürecine dair ayrıntıların hepsini aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yayımladığı kamu personeli alım ilanında dört yıllık eğitim vereken üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından 11 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

İlana göre, İnşaat Mühendisi alanından 2 kişi, Mimarlık alanından 1 kişi, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler alanından 6 kişi, Hukuk alanından 1 kişi ve İletişim Fakültelerinin Tüm Bölümleri alanından 1 kişi olmak üzere toplam 11 kişilik Uzman Yardımcısı alım yapılacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yayımladığı personel alım ilanına başvuru yapacak adayların açıklanan başvuru şartlarına haiz olmalarını istiyor.

TİKA tarafından açıklanan başvuru koşulları arasında, 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 01/01/2018 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. Bu şartları taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir, şartları yer alıyor. 

Yukarıda açıklanan şartların yanı sıra TİKA adaylardan ayrıca Son başvuru tarihi itibariyle ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan (A) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) ilgili puan türünden en az 75 almış olmak ve 2016-2017 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından (YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunca buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. koşullarını sağlamalarını istiyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular “https://sinav.tika.gov.tr” internet adresi üzerinden başvuru formunun edinilip doldurulması ve istenilen belgeler ile TİKA Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Exit mobile version