AÖF Puan Hesaplama Nasıl Yapılır? Ders Geçme Notu Kaç?

Anadolu Üniversitesi AÖF 13 Ocak 2018 final sınavlarının birinci oturumu tamamlandı. Sınava giren adaylar oturumun tamamlanmasının ardından puan hesaplama ve geçer notun harf karşılığını araştırmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

PUAN HESAPLAMA

Açıköğretim Fakültesi sınavlarına katılan adaylar sınav sonuçları açıklanmadan önce tahmini olarak sınavdan alacakları puanları hesaplamak istiyorlar. Peki puan hesaplama nasıl yapılacak? Konu hakkında detayları paylaşıyoruz. Bu kapsamda AÖF öğrencileri çeşitli sistemler üzerinden puan hesaplama sistemleri aracılığı ile soru sayısını, doğru cevap ve yanlış cevap sayısını yazarak puan hesaplama yapabiliyorlar. Ancak adayların unutmaması gereken bir konu daha var o da 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı götürmesidir. 

DERS GEÇME NOTU

Tüm bunların yanı sıra adaylar ders geçme notunun kaç olduğunu da araştırıyorlar. Bu kapsamda yeni sistemde AÖF öğrencilerinin bir dersten başarılı olarak sayılması için 100 puan üzerinden 35.00 veya bu puanın üzerinde bir not alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur. 

GENEL NOT ORTALAMASI

Ayrıca şartlı olarak belirtilen derslerden yani DD, DC, ve CD olan derslerden geçmek için genel not ortalamasının 2.00 veya bunun üzerinde olması gerekmektedir. Genel ortalama 2.00’ın altında olduğunda bu dersleri bir sonraki dönem yeniden almanız gerekmektedir.

Exit mobile version