Resmi Gazete'de Yayımlanan 697 Sayılı KHK İle Göreve İade Edilen Polislerin Tam Listesi

697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde toplam 1823 kişi görevine iade edildi. Bununla beraber Resmi Gazete’de yayımlanan 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 262 kişi görevinde ihraç edildi.

SOSYAL VE MALİ HAKLARI ÖDENECEK TAZMİNAT İSTEYEMEYECEKLER

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de iade hükümlerine de yer verildi. İade hükümlerine göre 697 sayılı KHK ile göreve iade edilen kişiler KHK’nın yayım tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayıp başvuru yapmazsa kamudaki görevlerinden çekilmiş sayılacaklar. Ayrıca söz konusu hükümlerde kişinin ihraç edildiği tarihten iade edildiği tarihe kadar geçen süre için mali ve sosyal haklarının ödeneceği ve kişinin ihraç edilmesine ilişkin tazminat hakkı isteyemeyeceği ifade edildi. 

İADE HÜKÜMLERİNİN DETAYLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan hükümlerde “İlgili Kanun Hükmünde Kararname hükümleri birinci fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır. Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler kamu görevinden kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak ve aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülür.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu KHK ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 458 kişi göreve iade edildi. Göreve iade edilenlerin listesini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİ

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version