Ales

ALES Artık ÖSYM Tarafından Her İlde Uygulanacak !

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) hakkında değerlendirmelerde bulundu. ÖSYM Başkanı Mahmut Özer açıklamalarında ALES için bin altı kota uygulamasının kaldırıldığını ve bundan sona sınavların Türkiye genelinde tüm illerde uygulanacağını ifade etti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları hakkındaki açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Bu kapsamda Mahmut Özer açıklamalarında 2017 yılında ALES sınavlarında ‘bin altı kota’ uygulaması nedeniyle 2017-ALES İlkbahar Sınavının 64 il, 2017-ALES Sonbahar Sınavının ise 59 ilde gerçekleştirildiğini hatırlattı.

EN KRİTİK SINAV ALES

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer konu ile ilgili açıklamalarının devamında bir ildeki aday sayısının binin altında olması durumunda bu adaylar, binin üstünde sınava girecek adayın olduğu komşu illerde sınava alındıklarını ifade ederek ALES sınavlarının yükseköğretimde hem lisansüstü eğitim hem de akademik kadrolara başvuru yapabilmek için en kritik sınav olduğunu belirtti.

BİN ALTI KOTA UYGULAMASI KALDIRILDI

Bu kapsamda ÖSYM Başkanı Mahmut Özer gençlerin bu sınavlara erişimini arttırmak için yükseköğretime bu bağlamda erişimi desteklemek için ALES sınavlarında bin altı kota uygulamasını 2018 yılı için kaldırdıklarını ifade etti.

TÜM İLLERDE YAPILACAK

Bu çerçevede, hizmetlerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılmak ve kolay erişim sağlanması için çalışmalar yapıldığını ifade eden ÖSYM Başkanı Mahmut Özer amaçlarının hem yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere hem de yükseköğretim kurumlarındaki akademik kadrolarda çalışmak isteyen tüm gençlere yardımcı olmak olduğunu belirtti. Bununla beraber Mahmut Özer 2018 yılında, ALES’i tüm illerde yapacaklarını bildirdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ösym bunu bahane ederek yine milleti soyacak, öğrenci soyma ve yolma merkezi oldu