Askeri Personel Alım İlanı Geldi Gözler PÖH Alımında

Milli Savunma Üniversitesi kapsamında 9 bin 753 askerli subay ve astsubay alımı geldi. Aylardır Türk Silahlı Kuvvetlerinden askeri personel alım ilanı bekleyen adayların yüzü güldü. Bunun yanında ise PÖH alımı bekleyen adaylar Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yüzleri güldürmesini bekliyorlar.

Bilindiği gibi aylardır Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri personel alımı bekleniyordu. Adayların aylardır beklediği müjde ise Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den geldi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yetiştirilip Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 9 bin 743 subay ve astsubay alımının yapılacağını belirtti.

9 BİN 753 ASKERİ PERSONEL ALINACAK

Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli açıklamalarında “Dış kaynaktan acil ihtiyacımızı karşılamak amacıyla 2018 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığımız için 2 bin 427 subay, 2 bin 657 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için 693 subay, 836 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız için 341 subay, bin 899 astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığımız için ise 300 subay, 600 astsubay olmak üzere toplam 3 bin 761 subay ve 5 bin 992 astsubayımızın yetiştirilmesi planlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi. 

Söz konusu subay ve astsubay alımı hakkında başvuru kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yayımlandı. Buna göre subay ve astsubay alımı başvuruları 9 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

ADAYLAR PÖH İLANI BEKLİYOR

Adayların beklediği askeri personel alım müjdesi geldi. Geriye Polis Özel Harekat (PÖH) alımı bekleyen adayların yüzünü güldürmek kaldı. Adaylar 19. dönem POMEM 10 Bin Polis Özel Harekat alımından bu yana yeni toplu bir alım yapılmasını bekliyorlar. Polis Özel Harekat alımları hakkında Bakanlardan ve Milletvekillerinden çeşitli açıklamalar yapılıyor ancak Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmıyor.

YAKIN ZAMANDA 10 BİN PÖH ALIMI AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak bundan önce MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bir açıklama yapmıştı. Arzu Erdem konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında 10 bin Polis Özel Harekat alımının yakın zamanda yapılacağını ifade etmişti. Bunun ardından MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına değindi be kadınlara da PÖH alımlarında kontenjan verileceğini ifade etti.

36 BİN POLİS ALIMI BEKLENİYOR

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak bir açıklama yapmış ve 2018 yılında 36 bin polis alımının yapılacağını ifade etmişti. Yıl içinde Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğünden polis alım ilanı beklenmektedir.

Exit mobile version