Kpss A Memur Alım İlanları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kamu Personeli Alım İlanına Başvurular Başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvuru süreci 10 Ocak itibariyle başlıyor. 

İlanda alım yapılacağı açıklanan kadrolar, kadrolara göre belirlenen başvuru koşulları ve diğer detayları siz okuyucularımıza haberimizde hatırlatıyoruz. İlana göre,

GIDA BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanında, bakanlık bünyesinde görevlendirilecek personelin sınav usulü ile alınacağını duyurdu. İlana göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 7. dereceli beş 5 Müfettiş Yardımcısı alımı için sınav uygulanacak. 

Müfettiş Yardımcılığı kadroları için belirlenen eğitim seviyelerinde ise şu bölümler yer alıyor. Söz konusu ilana üniversitelerin Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi,  Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, Ekonomi, Ekonometri, Maliye, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecekler.

SINAVA BAŞVURU KOŞULLARI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan Müfettiş Yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adayların bakanlığın belirlediği başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayımlanan başvuru şartları şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan şartları taşımak, 35 yaşından büyük olmamak, unvana göre belirlenen üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunanlar ve erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya tecilli olmak.

Yukarıda belirtilen şartların yanı sıra Gıda Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu için adaylardan YDS ve KPSS şartı da istiyor. Bakanlık söz konusu sınav ilanına başvuruda bulunacak adayların, KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavından belirlenmiş puan türünden 70 almış olmalarını ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavından 70 puana sahip olmalarını istiyor. 

BAŞVURULAR İÇİN YAPILAN GENEL AÇIKLAMALAR

Kadro detaylarını ve başvuru koşullarını aktardığımız personel alım sınavına başvurular 10 Ocak tarihi itibariyle başlamış olup sınav ilanına son başvuru tarihi 19 Ocak olarak açıklanmıştır.

Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvuru da bulunmak isteyen adaylar, başvurularını belirtilen evraklar ile birlikte (Nüfus cüzdanı fotokopisi, Diploma veya bitirme belgesinin örneği, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuç belgesinin örneği, Yabancı dil sınav sonuç belgesinin örneği, 6 adet vesikalık fotoğraf, başvuru formu, Özgeçmiş) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) adresine şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır.