Öğretmen

Öğretmenlerin Ocak Ayı Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Süresi Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin Ocak ayı mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı ve 2 – 8 Ocak 2018 tarihleri arasında başvurular alındı. Bugün ise Mili Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda başvuru süresinin uzatıldığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlanmış ve Öğretmenlerin Ocak ayı Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme başvuruları 2 Ocak 2018 ile 8 Ocak 2018 tarihleri arasında alındı. ancak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı ve duyuruya göre başvuru süresi 10 Ocak 2018 saat 12.00’a kadar uzatıldı.

YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine daha önce atanmış olup bu görevlerinden ayrılanlar ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir. Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

İKGM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bugün yayımlanan duyuruda ise “2018 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinin birinci aşama başvuruları 10 Ocak 2018 Saat 12.00’a kadar uzatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

DETAYLAR

Bunun yanı sıra öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme 2 . aşama başvuruları 11 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2018 tarihinde sona erecek. Atamalar ise 19 Ocak 2018 tarihinden gerçekleştirilecektir. İlişik kesme işlemleri ise 22 Ocak 2018 tarihinde yapılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA