TİKA Kamu Personeli Alım İlanına Başvurular Başladı

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu kamu personeli alım ilanına başvurular başladı. İlana ilişkin genel şartlar ve başvurular hakkında detaylar haberimizde…

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde bulunan ilanlar bölümünde kamu personeli alım ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda adaylarda KPSS şartı da aranmaktadır. TİKA kamu personeli alımı genel şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? Detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

GENEL ŞARTLAR

TİKA kamu personeli alım ilanına en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıyan ve 1 Ocak 2018 itibari ile 35 yaşını doldurmamış olan adaylar başvuru yapacaklardır. İlana ilişkin olarak eğitim şartlarının da karşılanması gerekmektedir. Bu kapsamda eğitim şartının detaylarını da ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

EĞİTİM ŞARTI

TİKA kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların eğitim şartına da haiz olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda TİKA kamu personeli alımında İnşaat Mühendisi (2), Mimarlık (1), Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler (6), Hukuk (1) ve İletişim Fakültelerinin Tüm Bölümleri (1) olmak üzere toplam 11 kişilik alım yapılacaktır.

KPSS VE YDS ŞARTI

TİKA personel alım ilanı için 2017 KPSS A grubu kadrolar için en az 75 puan almış olmak şartı da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra YDS İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan alınması gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvurular için “https://sinav.tika.gov.tr” web adresi üzerinden başvuru formu edinilerek doldurulacaktır. Bunun ardından kılavuzda belirtilen belgeler ile TİKA Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılacaktır. Söz konusu ilana başvurular 8 Ocak 2018 tarihi itibari ile başladı ve 19 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir.

Exit mobile version