Ücretli Öğretmenlerin KPSS'siz Mülakata Alınması Hakkında Müsteşar Tekin'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf tekin 5 yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra KPSS puanı yetmeyen öğretmenler dahil olmak üzere mülakata alınacak haberleri hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in konu ile ilgili açıklamalarının detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından KPSS puanına bağlı olmadan ücretli öğretmenlerin 5 yıl çalışmış olması şartı ile mülakata alınacağı açıklaması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’den de açıklama geldi. Bu konu hakkında kamupersoneli.net olarak “Ücretli Öğretmenlere Kadro Açıklaması Yanlış Anlaşıldı” başlıklı haberimizde detayları vermiştik. Haberimizin detayları için TIKLAYIN.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Akşam gazetesine bir röportaj verdi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e burada gündemdeki konuların yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ücretli öğretmenlerin mülakata alınacağına ilişkin açıklamaları soruldu.

YUSUF TEKİN’E SORULAN SORU

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e “MEB, beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız dedi. Bu da yeni bir tartışmayı açtı. ‘KPSS puan sınırı ne olacak? Bu, diğer adaylara haksızlık olmaz mı?” sorusu soruldu.

“BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK”

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin bunun sosyal medyada dile getirilen bir şey olduğunu ve öyle bir çalışmalarının bulunmadığını dile getirdi. Ayrıca MEB Müsteşarı Tekin uzun yıllar sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin bir şekilde ödüllendirilmesinin düşünüleceğini ancak böyle bir çalışmanın şu anda olmadığını belirtti.

YUSUF TEKİN’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarında “Bu sosyal medyada dile getirilen bir şey bizim böyle bir çalışmamız yok ama şunu kabul etmek lazım tecrübeli insanları istihdam etmek daha sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Uzun yıllar bizimle sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlarımızın bir şekilde ödüllendirilmesi düşünülebilir ama şu anda bizim böyle bir çalışmamız yok.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version