Kpss A Memur Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı 70 KPSS Puanıyla Kadrolu Memur Alım Süreci Başlıyor

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile kadrosu memur alımı için sınava düzenleyeceğini duyurmuştu. Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kadrolu memur alım ilanına başvuru süreci başlıyor. 

İlanda alım yapılacağı açıklanan boş pozisyonlar, adayların taşımaları gereken başvuru koşulları ve ilanın başvuru sürecine dair detayları siz okuyucularımıza tekrar hatırlatıyoruz. İlana göre,

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KADROLU MEMUR ALIYOR

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan kadrolu memur alımına ilişkin yer alan kadro detaylarında, Bakanlık Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan kadrolarda görevlendirmek üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı için bir sınav düzenleyeceğini duyurdu. Yayımlanan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı düzenleyeceği sınavın ardından sınav sonuçları olumlu olan adaylar arasından 18 kişiyi istihdam edeceğini açıkladı. 

BAŞVURULAR İÇİN YAPILAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanlığı, Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı için düzenleyeceğini açıkladığı sınava ilişkin yayımladığı esaslarda adayların belirtilen şartları taşımalarını istiyor. Bakanlık yapmış olduğu açıklamalarında adayların, genel memur alımı şartlarının yanı sıra adayların açıklanan kadroya göre belirlenen bazı özel şartlarında taşımalarını gerektiğini duyurdu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek personel alım sınavına girecek adayların taşımaları gereken genel ve özel başvuru koşulları. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum olmamak, (01/01/1983 tarihinden sonra doğmuş olmak, Belirtilen unvanlarda görevini yapmaya engel sağlık problemi bulunmamak. 

Yukarıda yer alan genel şartların haricinde adayların, Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmaları ve 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23 puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

İçişleri Bakanlığı kadrolu memur alım sınavına başvuruda bulunacak adaylar; www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinden temin edilerek doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış, resimli İş Talep Formu, Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet renkli vesikalık fotoğraf ve -Diploma veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi veya tasdikli sureti ile birlikte Bakanlığı ait internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2018 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir.

Söz konusu ilana başvurular ise 8 Ocak tarihinde başlayacak. İçişleri Bakanlığı’nca yapılacak sınava son başvuru tarihi ise 12 Ocak olarak açıklandı. 

Bir Yorum

  1. Ben kppsden71kusur puan aldım. Benimde bir sandım varmi